Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Π.Α.Σ.Κ.Ε.)
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Νοέμβριος 2013

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, η παράταξή μας ενωμένη, μαχητική και δυνατή όσο ποτέ, έδωσε μια άνιση  μάχη, πλην όμως τίμια και με όρους συνδικαλιστικής καθαρότητας.
Πιστή στις αρχές, στις αξίες, την αταλάντευτη, αυτόνομη, πολιτικοποιημένη και ταξική της δράση, αλλά και στους διαχρονικούς της αγώνες,  μπήκε δυναμικά στη μάχη και με την εμπιστοσύνη των χιλιάδων εργαζομένων που τη στηρίζουν, διεκδίκησε εκ νέου την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Η πρόσφατη διάσπαση που υπέστη η παράταξή μας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, η οποία συνεχίστηκε (ως ήταν αναμενόμενο) και στο συνέδριο του ΕΚΑ, μπορεί να αποστέρησε στην ΠΑΣΚΕ την πρωτοκαθεδρία στη Διοίκηση του Κέντρου, αλλά δεν στάθηκε εμπόδιο στη διεκδίκηση από την παράταξή μας και την ανάληψη εν τέλει της προεδρίας, στη μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας.
Η άρνηση της ΔΑΣ (Π.Α.ΜΕ) να διεκδικήσει, ως πρώτη δύναμη στις εκλογές, την προεδρία, αλλά και καμία άλλη θέση στο προεδρείο, άνοιξε τις ορέξεις στις διασπαστικές δυνάμεις και στα συνδικαλιστικά τους «φιλαράκια», να παίξουν άσχημο παιχνίδι (επί πενταμήνου), κόντρα στη βούληση και στην αναλογικότητα της εμπιστοσύνης που κατένειμαν ανά παράταξη οι σύνεδροι του εκλογικού συνεδρίου, κόντρα στις προτεραιότητες και τις ανάγκες της εργατικής τάξης της Αθήνας, κόντρα στους απλήρωτους εργαζόμενους και τους προμηθευτές του ΕΚΑ.
Επί πέντε (5) μήνες διαπραγματεύονταν τα «φιλαράκια» το αυτονόητο, δηλαδή την αναλογική και αντιπροσωπευτική κατανομή των εδρών του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ανάλογα με τη δύναμη που έλαβε κάθε παράταξη στο πρόσφατο συνέδριο.
Επί πέντε (5) μήνες άφηναν εν γνώσει τους αδιοίκητο το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, υπονομεύοντας το θεσμό, διαπραγματευόμενοι μεταξύ τους (τα «φιλαράκια») θέσεις και οφίτσια τα οποία δεν τους αναλογούσαν.
Επί πέντε (5) μήνες συμπεριφέρονταν ανεύθυνα, με αποτέλεσμα να μένει απλήρωτο το προσωπικό του ΕΚΑ.
Επί πέντε (5) η «πανίσχυρη» τέως πρόεδρος του ΕΚΑ κα Σταυρούλα Σαλουφάκου, αυτή που ισχυριζόταν ότι ήλεγχε τους «μηχανισμούς» και μοίραζε  προεκλογικά έδρες και τίτλους που δεν της αναλογούσαν (λες και οι εργαζόμενοι τρώνε κουτόχορτο), προσπαθούσε να «χωνέψει» ότι οι εργαζόμενοι της γύρισαν την πλάτη και κατέταξαν το διασπαστικό της ψηφοδέλτιο στην 5η θέση.
Δεν τα κατάφεραν στο εκλογικό συνέδριο του ΕΚΑ, δεν τα κατάφεραν και στη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα. Μπορεί να καθυστέρησαν, μπορεί να έπαιξαν με το μεροκάματο των εργαζομένων του ΕΚΑ, μπορεί να έπαιξαν με τις ανάγκες και την υπομονή των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων της Αθήνας. Δεν κατάφεραν όμως να ξεγελάσουν κανέναν.
Ακόμα και τώρα ακολουθούν την ίδια παρελκυστική τακτική. Αυτοαναγορεύονται σε «σωτήριες» δυνάμεις των εργαζομένων και γίνονται τιμητές της επίλυσης του «γόρδιου δεσμού» της συγκρότησης του προεδρείου του ΕΚΑ, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί που εμπόδιζαν τη συγκρότηση (διότι δεν ήλεγχαν τους συσχετισμούς δυνάμεων) ήταν τα συνδικαλιστικά «φιλαράκια». Η ΠΑΣΚΕ-Σ (ΕΜΕΙΣ) και η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ). Εδώ λοιπόν συνάδελφοι ταιριάζει το «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!!!»
Το ήθος, το ύφος, η αξιοπρέπεια και η εντιμότητα των συνδικαλιστικών στελεχών που θέλουν να επικαλούνται το νέο, το σύγχρονο και το ριζοσπαστικό είναι τα ελάχιστα που πρέπει να επιδεικνύουν και να σέβονται. Δυστυχώς δεν τα έχουν.
Η πίεση των σωματείων της Αθήνας και η πίεση των εργαζομένων του ΕΚΑ τους ανάγκασε να δώσουν λύση.
Η ΠΑΣΚΕ από τη θέση ευθύνης που της αναλογεί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με την καθοδήγηση του προέδρου του ΕΚΑ και Γραμματέα της παράταξής μας, συντρόφου Μιχάλη Λιαγούρη, θα δώσει δυναμικά τη μάχη για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, για να βρουν ξανά δουλειά οι άνεργοι, για να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση οι απόμαχοι της εργασίας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11.00Π.Μ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ-ΕΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου