Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

«ΓΙ’ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ….ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ;;;»


 
«ΓΙ’ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ….ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ;;;»
 
Ιούλιος 2013
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά την άρνηση των δυνάμεων της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) να συμμετάσχουν στη συγκρότηση προεδρείου του ΕΚΑ, γεγονός που το χαρακτηρίσαμε, σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ως «καταφανή κοροϊδία των εργαζομένων και των αντιπροσώπων του ΕΚΑ», διαπιστώνουμε ότι η σκυτάλη τώρα της λειτουργικής και θεσμικής υπονόμευσης του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, περνά στις δύο  παρατάξεις «συνεταιράκια»!

Πρόκειται για τις παρατάξεις της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΠΑΣΚΕ-Σ (διασπαστικό της ΠΑΣΚΕ), όπου επισημοποιούν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τον μέχρι πρότινος «εκκολαπτόμενο» συνδικαλιστικό και πολιτικό τους «γάμο».

Μετά από τέσσερις (4) συνεχείς συναντήσεις με σκοπό να συγκροτηθεί ένα συνθετικό, αποτελεσματικό και λειτουργικό προεδρείο, κι ενώ η παράταξή μας αποδέχθηκε τις προγραμματικές τους προτάσεις για τη συγκρότηση ενός προγραμματικού προεδρείου, εξακολουθούν να παίζουν «παιχνιδάκια», αρνούμενοι να διευκολύνουν τη λειτουργία του ΕΚΑ.

Είναι προφανές ότι ο στόχος τους δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, στους οποίους απευθύνονταν προεκλογικά και ζητούσαν την ψήφο τους, αλλά η πλήρης δυσλειτουργία και υπονόμευση του θεσμού του ΕΚΑ, για όσο καιρό κι αν χρειαστεί, αρκεί οι παρατάξεις τους να μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό (έτσι θέλουν να πιστεύουν) ρόλο στο πολιτικό (κυρίως) και συνδικαλιστικό «παζάρι».

Η ΠΑΣΚΕ θα τιμήσει την ψήφο των συναδέλφων μας και θα επικεντρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες στη συγκρότηση ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού, σε ότι αφορά την επίλυση των προβλημάτων, προεδρείου.

Καταγγέλλουμε τις δύο παρατάξεις «συνεταιράκια» και κυρίως την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία επιχειρεί να μετατρέψει το ΕΚΑ (σε πλήρη βεβαίως δυσαρμονία με την εκλογική της δύναμη) σε συνιστώσα του πολιτικού φορέα που την πατρονάρει!

Δηλώνουμε ότι η ΠΑΣΚΕ θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συγκροτηθεί προεδρείο που θα μπει στη μάχη των προβλημάτων.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι προαναφερόμενες παρατάξεις ότι τα όποια προβλήματα δυσλειτουργίας του ΕΚΑ (μισθοδοσίες, πληρωμές εξόδων, εξώσεις, κ.λ.π.) τους βαρύνουν πλέον αποκλειστικά, καθώς κι όσους συμμετέχουν σ’ αυτά τα «κόλπα».

Να σταματήσουν λοιπόν τα παιχνιδάκια τώρα!

Η ΠΑΣΚΕ ότι λέει το εννοεί και πάντα κοιτά το μεγάλο «δάσος» των εργαζομένων. Όσοι θέλουν να κοιτούν το «δένδρο», κρίνονται καθημερινά από τους εργαζόμενους!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ-ΕΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου